Güneş Enerji Sistemleri ve Çelik Konstrüksiyonu

1-Güneş Enerjisi:

Rüzgâr, Güneş, Jeotermal, Biyokütle, Hidroelektrik ve Yeşil Hidrojen’de 2000’li yıllardan itibaren dikkat çeken başarı örneği sergileyen Türkiye’nin “2053 Net Sıfır” hedeflerine ulaşmasında iki temel itici gücü Güneş ve Rüzgâr Enerjisi oluşturacaktır.

T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından hazırlanan “Ulusal Enerji Planı”na göre, 2023 yılı sonunda 11.300 MW olan Güneş Enerjisi kurulu gücümüz 2035 yılında 52.900 MW seviyesine yükselecektir.

Bu veriler; gelecek 11 yılda Güneş enerjisinde bugüne kadar ulaşılan seviyenin yaklaşık 5 katının devreye alınacağını göstermektedir.

Tüm gelişmiş ülkeler, fosil yakıtlara olan bağımlılıklarını azaltmak için yenilenebilir ve temiz enerji teknolojilerine yatırım yaparken, enerji ekipmanlarının da yerli üretimi kritik önem kazanmaktadır.

Bu kapsamda Azra Galvaniz, yenilenebilir enerji ekipmanlarının yerli üretimini sağlamak amacıyla Ar-Ge çalışmalarına ağırlık vermiş, Güneş Enerjisi santrallerinin çelik konstrüksiyonlarını ürün gamına dâhil etmiştir.

Güneş Enerjisi Santralleri; yenilenebilir ve temiz bir enerji kaynağı olan güneşten gelen enerjiyi elektrik enerjisine çeviren sistemlerin ortak adıdır. Çatılarda ve geniş arazi kesimlerinde kurulumu yapılan güneş panellerin altında bulunan poligon, boru ya da kafes tipi çelik yapılar her türlü doğal ortam koşullarına uyum sağlamaktadır.

Solar aydınlatma direkleri ise güneş panelleri aracılığıyla üretilen elektriği, batarya sisteminde depolamakta ve aydınlatma amaçlı kullanmaktadır.

Azra Galvaniz’in alanında uzman ve deneyimli mühendisleri tarafından en son teknolojiye sahip makinelerimizde müşterilerimizin ihtiyaçlarına özel olarak üretilen çelik konstrüksiyonlar ve solar aydınlatma direkleri ülkemizin güneş enerjisi kurulu gücünün gelişiminde önemli katkı sağlamaktadır.